ulei auto Castrol Timisoaraulei auto Mobil1 TimisoaraUlei auto Liqui Moly TimisoaraUlei auto Aral Timisoara     Ulei auto Bmw TimisoaraUlei auto GM TimisoaraUlei auto Ford TimisoaraUlei auto Elf Timisoara

Ulei auto Total TimisoaraUlei auto Vaico TimisoaraUlei auto Swag Timisoara

Uleiurile auto ( lubrifiantii ) sunt materiale lichide, semifluide sau semisolide, care pot forma un film subtire intre doua suprafete solide in frecare.

Uleiurile auto sunt materiale fluide, vascoase sau solide, care se pot intinde intre suprafetele de contact a doua corpuri in contact de frecare, atat pentru a inlocui frecarea uscata dintre cele doua corpuri printr-o frecare fluida, micsorand astfel frecarea, cat si pentru a impiedica o incalzire prea mare.

Ulei auto Timisoara BBN Motors

Uleiul auto prezent intre suprafetele in miscare relativa trebuie sa indeplineasca urmatoarele functii:

  • Functia mecanica: Uleiul trebuie inainte de toate sa unga asamblajul, adica sa formeze intre cele doua suprafete o pelicula de ulei pentru a evita contactul metal pe metal.
  • Functia termica: Uleiul are ca rol secundar limitarea temperaturii in anumite organe care nu pot fi racite prin alte procedee.
  • Functia chimica: Uleiul trebuie sa asigure functionarea corecta atat a partilor calde ale motorului cat si a partilor reci; sa asigure protectia impotriva coroziunii datorate umiditatii si acizilor care apar in urma arderii; sa asigure evacuarea impuritatilor.

Pe langa aceste functii, in unele cazuri, cum ar fi cel al motoarelor cu ardere interna, uleiul prezent in ansamblul piston-segmenti-camasa cilindrului indeplineste si rolul de element de etansare.

Va oferim o gama larga de:

  • Lubrifianti: Castrol, Mobil 1, Aral, Elf, Liqui Moly, General Motors (GM), Ford (ulei original), BMW (ulei original);
  • Uleiuri pentru cutia de viteza: Ravenol, Castrol, Elf, Mobil 1, Aral;
  • Ulei pentru servodirectie: Vaico, Swag.

Comercializam aditivi de uleiuri.